metaalbewerking

Mijn fascinatie voor metaalbewerking is al op jonge leeftijd begonnen. Mijn oom had een smederij en tijdens mijn technische opleiding heb ik leren werken met metaalbewerkingsmachines zoals draaibank, frees en lasapparaat. Het fascineerde mij enorm dat je van een loos stuk metaal een handig voorwerp kon maken.

Ik vind het nog steeds geweldig om zelf onderdelen te maken. Qua tijdsinvestering is het absoluut niet rendabel maar het gevoel dat je krijgt als je van niets ‘iets’ hebt gemaakt, is geweldig. Mijn favoriete metaal is aluminium. Het is sterk, roest niet en – met de juiste machines- redelijk makkelijk te bewerken.

In mijn bescheiden hobby ruimte heb ik de beschikking over een draaibankje, plasmasnijder, freesmachine, polijstmachine, lintzaag, slijptollen en inmiddels twee lasapparaten. Een MIG/MAG lasapparaat en daarnaast een TIG AC/DC lasapparaat.
Mijn bescheiden schuurtje is mijn eigen kleine mancave šŸ™‚ waarin ik menig uurtje door breng.

De Welbach Entrix 200 AC/DC TIG machine
Op de achtergrond de CUT40 plasmasnijder en daarnaast de HBM 200 CI MIG Inverter.

Daarbij is het werken met metaal voor mij erg ontspannen. Het is een ideale manier om de waan van de dag, alle drukte en stress los te laten en mij helemaal te focussen op de fabricage van een product. Daarbij geeft het creĆ«ren van iets tastbaars mij ware voldoening. Iets met je handen maken zal wel refereren aan een instinct of ander oer gevoel šŸ˜‰

Op mijn YouTube kanaal zijn diverse video’s over metaalbewerking te vinden.